Belastingdienst klantenservice

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met de Belastingdienst. Soms enkel via post, maar soms ook via telefoon of mail. Hieronder vind je alle manieren om contact op te nemen met de Belastingdienst. Van de Social Media, tot de telefoonnummers, berichtenboxen en de postbus. De berichtenboxen zijn enkel te bereiken via MijnBelastigdienst. Daar dien je dus voor in te loggen. Op deze pagina meer informatie over de bereikbaarheid van de klantenservice van de Belasting.

Informatie over de Belastingdienst klantenservice

Telefonisch contact

Een van de populairste manieren om contact op te nemen met de Belastingdienst is via telefoon. Mensen willen graag met iemand praten en direct een antwoord krijgen op hun vraag.. De Belastingtelefoon is echter druk en de wachttijden kunnen lang zijn.
Er zijn verschillende telefoonnummers voor de verschillende soorten vragen die je zou kunnen hebben. De Belastingdienst is telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:00.

  • BelastingTelefoon: 0800 – 0543. Dit is een gratis nummer.
  • BelastingTelefoon Buitenland: +31 555 385 385. Hierbij zijn de lokale telefoonkosten van kracht.
  • BelastingTelefoon auto: 0800 – 0749
  • BelastingTelefoon auto buitenland: +31 55 538 53 74.
  • BelastingTelefoon voor nabestaanden: 0800 – 235 83 54.
  • BelastingTelefoon voor nabestaanden buitenland: +31 555 385 385.
  • Meldpunt FSV: 0800 – 235 83 56

Belastingdienst klantenservice

Belastingdienst op Social Media een bericht sturen

De Belastingdienst is naast telefonisch ook via Social Media te bereiken. Voor verschillende vragen kun je bij verschillende platformen terecht. Let op: de Belastingdienst is online op Social Media van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 en 20.00 uur.

Voor vragen over inkomstenbelasting, toeslagen of voor algemene vragen kun je terecht bij de volgende Social Media:

Voor vragen over een onderneming, bedrijf of als u een bedrijf wilt starten

Let op: Stuur nooit gevoelige informatie naar de Belastingdienst via Social Media. Gebruik ook alleen de accounts die hierboven gelinkt staan. Er zijn nep-accounts op Social Media die zich voordoen als de Belastingdienst. Gebruik alleen de links hierboven, die van de Belastingdienst zelf zijn.

De Belastingdienst bezoeken

De Belastingdienst is natuurlijk ook fysiek te bereiken. Via: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/contact/content/hulpmiddel-adressen-belastingkantoren-douanekantoren kun je kiezen of je een douane- of belastingkantoor wil bezoeken. Op basis van die keuze krijg je een uitklap menu waar je kunt kiezen uit de verschillende gemeenten. Je ziet dan welk kantoor het dichtst bij jou in de buurt is. Vervolgens kun je direct een afspraak maken voor je bezoek.

Wil je alleen iets afgeven bij de balie van een Belasting kantoor of douane kantoor? Dan kun je zonder afspraak een kantoor bezoeken tussen 08:00 en 17:00.

Mijn Belastingdienst

Via Mijn Belastingdienst kun je gemakkelijk chatten met een medewerker. Zo kun je snelle vragen gemakkelijk beantwoord krijgen. Daarbij biedt de Belastingdienst hier ook een breed aanbod aan artikelen die meer informatie geven over de verschillende Belastingen, Frequently Asked Questions (FAQ) en handige downloadables. Zo vind je snel de informatie die je nodig hebt en hoef je niet te wachten op reactie van een medewerker van de Belastingdienst.

Meer:

Plaats een reactie