Blokker klantenservice

Het familiebedrijf Blokker is al meer dan 125 jaar actief in Nederland. De onderneming heeft ruim 400 winkels, waardoor je in praktisch elk respectabel winkelcentrum in ons land een Blokker-filiaal tegenkomt. Het assortiment dat je er aantreft bestaat hoofdzakelijk uit huishoudelijke artikelen, aangevuld met allerlei trendy woonaccessoires waarmee je je persoonlijke sfeer thuis kunt creëren. Naast fysieke winkels is de onderneming via Blokker.nl ook online actief met een eigen webshop. Hierin vind je naast het complete aanbod van Blokker zelf ook allerlei producten van zogenoemde verkooppartners. Kom in dit artikel informatie te weten over de Blokker klantenservice.

Contact met de klantenservice van Blokker

Er zijn een aantal verschillende manieren om met Blokker in contact te komen. Het meest logische eerste aanspreekpunt is wat dat betreft waarschijnlijk het verkopend personeel in de fysieke winkels. Daarnaast kun je ook per telefoon, per e-mail en zelfs per reguliere post contact opnemen met dit bedrijf. De redenen om contact op te nemen met Blokker kunnen heel uiteenlopend zijn. Het is bijvoorbeeld goed voorstelbaar dat je eerst meer productinformatie over een bepaald item uit een Blokker-folder wilt ontvangen, voordat je ook echt besluit om het te gaan kopen. Uit praktisch oogpunt zou het ook best slim kunnen zijn om contact met Blokker op te nemen als je zeker wilt weten dat een bepaald product in je dichtstbijzijnde filiaal ook echt op voorraad is, zodat je niet voor niets de winkel hoeft te bezoeken. De medewerkers van Blokker kunnen je tenslotte ook precies vertellen hoe het met de garantie van hun producten zit en hoe je aankopen kunt retourneren.

Telefoonnummer

Blokker heeft een centraal klantenservicenummer. Dat is 088 – 94 94 800. Voor gesprekken met dit telefoonnummer worden gebruikelijke belkosten in rekening gebracht. De klantenservice is van maandag tot en met zaterdag telefonisch bereikbaar van 9 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Op zondag is er niemand op de klantenservice aanwezig om je vragen te beantwoorden. Wil je op zondag toch heel graag iets weten over het Blokker-aanbod, dan zou je bij wijze van alternatief een filiaal in de buurt kunnen bellen dat op zondag open is. Sowieso zijn alle plaatselijke Blokker-winkels tijdens openingstijden altijd rechtstreeks telefonisch bereikbaar.

E-mail

Vind je mailen praktischer of prettiger dan bellen, dan is de klantenservice van Blokker je ook via die weg graag van dienst. Het algemene e-mailadres van dit bedrijf is info@blokker.nl. Na ontvangst van je mail zal een medewerker van de klantenservice zo snel mogelijk een bericht naar je terugsturen. Mailen met Blokker heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je met het stellen van je vraag niet hoeft te wachten totdat de klantenservice geopend is. Het nadeel kan zijn, dat je langer op een antwoord moet wachten dan wanneer je telefonisch met de klantenservice van Blokker contact op zou nemen. In de regel kun je ervan uitgaan dat je tijdens openingstijden van de klantenservice binnen 8 uur antwoord krijgt op je mails.

Social media

Voor wat betreft social media heeft Blokker ervoor gekozen om op Facebook, Instagram en Pinterest actief te zijn. Het zijn stuk voor stuk prima kanalen om je optimaal te informeren over nieuwe trends op het vlak van huishoudelijke artikelen. Ook kom je er inspirerende sfeertips tegen waarbij het aanbod aan woonaccessoires uit de Blokker-assortiment een hoofdrol speelt. Via de Facebook-pagina van Blokker (https://facebook.com/BlokkerNL) biedt het bedrijf je de mogelijkheid om ook langs die weg contact opnemen met de klantenservice. Van maandag tot en met vrijdag zitten er van 9 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds behulpzame medewerkers voor je klaar om vragen te beantwoorden. Op zaterdag is dat een beetje beperkter. Dan is men van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags aanwezig. Net als bij het sturen van een e-mail naar Blokker, kun je op werkdagen binnen 3 uur na het versturen van je bericht een antwoord van een Blokker-medewerker terug verwachten. De Instagram van Blokker vind je op https://instagram.com/blokker en voor Pinterest ga je naar https://nl.pinterest.com/blokkerNL/.

Retour

Het retourneren of ruilen van je online aankopen via Blokker.nl verloopt erg eenvoudig. Op diezelfde website tref je een procedure van zes gemakkelijke stappen aan, die je eerst moet doorlopen. Daarbij ontdek je meteen of je het desbetreffende product eventueel ook bij een plaatselijk Blokker-filiaal in kun leveren of dat het retourneren alleen maar via PostNL mogelijk is. Blokker hanteert voor haar eigen aanbod een zichttermijn van 60 dagen. Koop je producten van verkooppartners op Blokker.nl, dan geldt een zichttermijn van 30 dagen. Voor deze laatstgenoemde categorie is retourneren overigens alleen maar via PostNL mogelijk.

Klacht

Klanttevredenheid staat bij Blokker hoog in het vaandel. Doet zich desondanks toch iets vervelends voor dat tijdens een winkelbezoek en/of middels contact met de klantenservice niet naar je tevredenheid wordt opgelost, dan kun je eventueel een klacht indienen bij het hoofdkantoor. In dat geval stuur je een brief via de reguliere post naar: Blokker, Postbus 94072, 1090 GB Amsterdam. Je zou ook kunnen overwegen om in dat soort gevallen de Consumentenbond in te schakelen. Deze onafhankelijke organisatie adviseert en bemiddelt voor je. Om van die specifieke dienstverlening gebruik te kunnen maken moet je wel lid zijn van de Consumentenbond.

Chat

Blokker biedt haar klanten helaas niet de mogelijkheid om rechtstreeks met een van de medewerker van de klantenservice te chatten.

Plaats een reactie