De Bijenkorf klantenservice

De Bijenkorf is een waar begrip in Nederland. Het is het oudste en tevens mooiste warenhuis van Nederland met hun eigen flagships store op de Dam in Amsterdam. De Bijenkorf opende voor het eerst haar deuren in 1870, te Amsterdam. Tegenwoordig heeft de Bijenkorf 7 filialen in Nederland. Je kunt de vestigingen vinden in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Met duizenden klanten per dag, zowel online als in de winkels zelf is het belangrijk dat er een goede service verleend wordt. Deze service is op elke afdeling belangrijk. Zowel in de winkels om een plezierige stopervaring aan te bieden, maar net zo belangrijk is de service na d aankoop. Daarom wordt er een klantenservice aangeboden waar je te allen tijde een beroep op kunt doen. In dit artikel meer over de Bijenkorf klantenservice.

De klantenservice van de Bijenkorf

De Bijenkorf heeft zowel een online als een offline klantenservice. Met offline bedoelen we de fysieke klantenservice waar elke vestiging van de Bijenkorf over beschikt. Hier kun je ter plaatsen terecht met al je vragen, retouren en overige verzoeken. Ook online heeft de Bijenkorf uitgebreide opties op het gebied van een klantenservice. Je kunt ze op verschillende manieren benaderen bij eventuele hulpvragen. In totaal zijn er 6 online opties waar je gebruik van kunt maken. We zullen ze hieronder allemaal behandelen nadat we eerst een extra uitleg hebben gegeven over de fysieke klantenservice in de filialen zelf.

De klantenservice ter plaatse

Zoals aangegeven beschikt elk filiaal van de Bijenkorf over een lokale klantenservice. Deze zit meestal op de bovenste verdieping van het filiaal. Hier kun je met al je vragen terecht. Of dit nu gaat om een aankoop in de winkel of over een online bestelling, het kan hier allemaal. Andersom niet. Als je een product in de winkel hebt gekocht en je hebt een klacht of wilt deze retourneren kun je dit niet online aangeven maar dien je naar een fysiek filiaal van de Bijenkorf te gaan. Retouren van producten gaat niet altijd via de klantenservice, hou hier rekening mee. Elk Bijenkorf heeft verschillende ‘store in stores’. Dit houdt in dat een bepaald merk een stukje in de Bijenkorf huurt. Als je jouw desbetreffende product wilt retouren of er ontstaat een klacht dien je dit op de afdeling van het desbetreffende merk te doen. Weet je niet zeker of je op een bepaalde afdeling moet zijn of bij de klantenservice zelf is het aan te raden eerst naar de klantenservice te gaan. Je zult daar vanzelf horen of ze je daar verder kunnen helpen of je dit bij de kassa van het desbetreffende merk moet regelen.
De klantenservice ter plaatse is de beste manier wanneer je direct geholpen wilt worden. In de meeste gevallen kan er ook ter plaatsen direct een oplossing worden geboden.

De klantenservice per telefoon benaderen

De klantenservice van de Bijenkorf kun je dagelijks, 7 dagen per week telefonisch benaderen. Ze zijn elke dag te bereiken tussen 9 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds. Je kunt als je een medewerker van de klantenservice telefonisch wilt spreken bellen naar: +31208089333

De klantenservice via WhatsApp benaderen

Via WhatsApp kun je de klantenservice ook berichten. Dit is handig als je bijvoorbeeld foto’s wilt meesturen in verband met een klacht. Je kunt de Bijenkorf dat berichten via het volgende nummer: +31621135135 De WhatsApp service is bereikbaar tot middennacht en het team streeft er naar om binnen 4 uur te reageren. Uit ervaring is gebleken dat de reactie meestal al binnen een 30 minuten tot een uur te verwachten mag zijn.

De Bijenkorf via Twitter benaderen

Ook is de klantenservice van de Bijenkorf via social media te benaderen. Eén van deze opties is via Twitter. Ook hier geld dat je een reactie binnen 4 uur mag verwachten en dat je tot middennacht een reactie kunt krijgen. Het officiële Twitter account van de Bijenkorf kun je vinden via gebruikersnaam @deBijenkorf
Je kunt het officiële account herkennen door het geverifieerde blauwe vinkje achter de gebruikersnaam van de Bijenkorf.

De Bijenkorf via Facebook benaderen

De klantenservice van de Bijenkorf kun je ook via Facebook benaderen. Je kunt er voor kiezen om een privé bericht te sturen of een bericht op hun publieke pagina te plaatsen. Ook via de Facebook pagina wordt er gestreefd om binnen 4 uur een reactie te geven. Je kunt de Facebook pagina opzoeken via gebruikersnaam De Bijenkorf. Let ook hierbij op dat je enkel bericht naar de officiële pagina van de Bijenkorf. Deze kun je herkennen door het blauwe vinkje achter de gebruikersnaam.

De Bijenkorf per email benaderen

De klantenservice van de Bijenkorf kun je ook per email benaderen. Hiervoor dien je naar de website van de Bijenkorf te gaan, www.bijenkorf.nl en te kiezen voor het kopje contact. Hier kun je kiezen voor de optie: ‘De Bijenkorf mailen’. Wanneer je dit doet wordt je doorverwezen naar een vraagformulier waar je jouw persoonlijke gegevens kunt invullen en je vraag/klacht kunt doorgeven. De Bijenkorf streeft er naar om binnen 24 uur te reageren op de ontvangen mails.

De Bijenkorf via de officiële chat benaderen

De klantenservice via de chat benaderen is ook een optie waar je gebruik van kunt maken via de officiële website van de Bijenkorf. Ga wederom ook hier eerst naar het kopje ‘contact’ en kies voor ‘chat’. Deze optie is dagelijks tussen 8 uur ’s ochtends en middennacht beschikbaar. Er wordt naar gestreefd om binnen 15 minuten op klanten te reageren.

Wanneer welke dienst gebruiken

Wanneer je welke optie dient te gebruiken is een hele persoonlijke beslissing. We hopen dat je met bovenstaande informatie goed kunt inschatten wat het beste voor jou werkt. Ben je dringend opzoek naar een antwoord of oplossing is langs gaan of bellen de beste manier. Heb je hier geen tijd voor is het te adviseren de Bijenkorf te mailen wat betreft grote klachten of een Whatsappje te sturen voor kleinere klachten en eventuele andere vragen.

Plaats een reactie