Eneco klantenservice

Eneco is een van de grotere energieleveranciers van Nederland. Het is een van de energieleveranciers die zich ook inzet voor klimaat neutrale energie door middel van het investeren in groene energie in binnen en buitenland door middel van strategische partnerships. Het zogenaamde One Planet Plan. In 2021 behaalde zij een rank 9.0 op de ladder van energieneutraal. Ook de Eneco klantenservice is bij de tijd. Zo vind je als particuliere klant verschillende mogelijkheden om de klantenservice te bereiken.

Eneco klantenservice Smartbot

Eneco heeft een zeer uitgebreide klantenservice pagina met een groot aantal artikelen met uitleg over de meest gestelde vragen. Wanneer je een vraag hebt over bijvoorbeeld je contract, de oplopende of dalende kosten, of en verhuizing, kun je al je informatie daar vinden. Ook heeft Eneco een Chatbot. Deze slimme bot geeft je de ruimte om in 72 tekens je vraag te stellen. Ook worden er voor gecalculeerde vragen geopperd, zodat je jouw vraag niet helemaal uit hoeft te schrijven. De chatbot van Essent is goed en geeft snel antwoord op je vragen. Ook kan het je doorverwijzen naar de juiste pagina’s of de klantenservice. Als de chatbot zelf je vraag niet kan beantwoorden, krijg je een medewerker op de chat die jouw vraag zal beantwoorden.

Zakelijke klantenservice Eneco ZZP en MKB

Ook als zakelijk klant kun je bij Eneco gebruik maken van de klantenservice. Eneco kocht in 2019 de grootzakelijke portefeuille van Essent op. Daarom worden bij Eneco twee soorten zakelijk klanten onderscheiden: ZPP / MKB en grootzakelijk. De ZPP en MKB klanten kunnen de Eneco klantenservice bereiken via https://www.eneco.nl/zzp-mkb/klantenservice/. Hier kan gebruik gemaakt worden van de slimme chatbot of direct contact worden gezocht met een medewerker via de chat.

Telefonisch contact

Het is moeilijk om het telefoonnummer van Eneco klantenservice op de website te vinden. Je kunt ze echter bereiken via 088 – 895 5955. Hierbij krijg je de algemene klantenservice van Eneco aan de lijn. Heb je een specifieke vraag over Eneco CV en onderhoud? Dan kun je bellen met 088 – 895 5000. Voor al deze telefoonnummers worden kosten in rekening gebracht.

Social media contact

Wil je gratis contact met Eneco? Neem dan contact op met hun Sociale Media kanalen.

  • Via Facebook zijn ze te bereiken via: @EnecoNederland.
  • Op Twitter kun je Eneco bereiken via: @Eneco.

Let op: de klantenservice van Eneco zet niet vol in op Social Media, dus het kan een paar uur duren voor je reactie krijgt op je bericht.

Grootzakelijk Eneco klantenservice

Voor grootzakelijke klanten van Eneco, gaat de klantenservice een stapje verder. Via https://www.eneco.nl/grootzakelijk/klantenservice/contact/ kun je kiezen hoe je direct contact op wilt nemen met Eneco. Zo kunnen grootzakelijke klanten bellen met +31 (0)10 890 6901 tussen 08:00 en 16:00. Middelgrote bedrijven kunnen bellen via 010 – 8906988. Ook kan er via https://www.eneco.nl/grootzakelijk/klantenservice/contact/contactformulier/ een mail worden gestuurd aan Eneco. Let op: voor telefonisch contact worden kosten in rekening gebracht. Reactie op de mail kun je binnen 5 werkdagen verwachten.

Plaats een reactie