GLS klantenservice

General Logistics System, afgekort GLS, is een internationaal logistiek bedrijf dat sinds 1999 bestaat en haar Europese hoofdkantoor in Amsterdam heeft staan. Het is een dochteronderneming van het Britse Royal Mail en bezorgt elke werkdag in 40 verschillende Europese landen pakketten. Qua grootte staat het op de derde plaats in de ranglijst van pakketdistributeurs in Europa. Via haar partnernetwerk kunnen klanten overigens ook pakketten ontvangen en versturen van en naar landen buiten Europa. In Nederland is GLS zowel op de particuliere als de zakelijke markt actief. In dit artikel kom je meer te weten over de GLS klantenservice.

Contact met de klantenservice van GLS

Omdat GLS zowel verzend- als afleveropdrachten behandelt, kunnen de redenen waarom je contact opneemt met de klantenservice van dit bedrijf heel uiteenlopend zijn. Zakelijke klanten benaderen het bedrijf onder meer omdat ze aanvullende informatie wensen te ontvangen, nadat een medewerker van GLS een offerte voor hen heeft opgesteld. Het is ook heel goed mogelijk dat je als particuliere of zakelijke klant wilt weten waar een via GLS verstuurd pakket zich precies bevindt. Bijvoorbeeld, omdat je graag wilt weten of je voor de bezorging ervan op een bepaalde dag thuis moet blijven. Wil je liever zelf online de route van een pakket volgen, dan kan een medewerker van de klantenservice van GLS je precies uitleggen hoe dat werkt. Natuurlijk kun je ook contact met dit bedrijf opnemen als je een klacht hebt over haar dienstverlening.

Telefoonnummer

De klantenservice van GLS is telefonisch bereikbaar op nummer 088 – 550 37 50. Er worden gebruikelijke belkosten voor telefoontjes naar dit nummer gerekend. Je kunt GLS van maandag tot en met vrijdag van half 9 ’s morgens tot half 6 ’s middags bereiken. Op zaterdag en zondag is er niemand van de klantenservice aanwezig om je telefonisch te woord te staan.

E-mail

In sommige gevallen is het praktischer om met GLS te mailen in plaats van te bellen. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van een trackingcode van een schijnbaar zoekgeraakt pakketje dat je online hebt besteld. Door deze code eenvoudig uit de bestelbevestiging van de leverancier te kopiëren en deze vervolgens in een mail aan de klantenservice van GLS te plakken, weet je zeker dat je bij het doorgeven ervan geen fouten maakt. Het e-mailadres van deze logistieke onderneming staat natuurlijk ook voor offerteaanvragen voor zakelijke klanten open. Ongeacht de reden van het contact, je kunt in alle gevallen mailen naar info@gls-netherlands.com. Bij wijze van alternatief is er rigens oveook een uitgebreid online contactformulier beschikbaar op de website van GLS. De rechtstreekse link daarvoor is https://gls-group.eu/NL/nl/contact.

Social media

Omdat GLS zich met haar dienstenaanbod voor een groot deel op de zakelijke markt bevindt, is LinkedIn haar belangrijkste sociale media kanaal. Het profiel bevat naast algemene bedrijfsinformatie ook een up-to-date vacatureaanbod. Dus als je graag bij GLS zou willen werken, dan is dit de online plek bij uitstek om te ontdekken of de onderneming ook echt werk voor je beschikbaar heeft. Naast LinkedIn is GLS ook in bescheiden vorm actief op YouTube. Je vindt op dit platform enkele informatieve, promotionele video’s waarin de werkwijze van het bedrijf aan de kijker wordt uitgelegd.

Retour

Bestel je als particulier of bedrijf iets telefonisch of online, dan is altijd de kans aanwezig dat je niet helemaal (of helemaal niet) happy bent met hetgeen er aan je geleverd is. Als de verzender er bewust voor heeft gekozen om de zending per GLS naar je toe te sturen, dan kun je er meestal vanuit gaan dat je ook voor het terugsturen van (een deel van) je bestelling gebruik moet maken van deze zelfde vervoerder. Als de leverancier niet duidelijk heeft aangegeven hoe je je (deel)zending via GLS terug moet sturen, dan kun je hierover per e-mail of telefoon contact opnemen met de klantenservice van GLS. Een medewerker zal dan stap voor stap met je doornemen wat je moet doen om de inhoud van het pakket uiteindelijk weer veilig bij de leverancier terug te kunnen bezorgen.

Klacht

GLS probeert het weliswaar zoveel mogelijk te voorkomen, maar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Pakketjes kunnen bijvoorbeeld tijdens het transport zoekraken of per ongeluk op het verkeerde adres worden afgeleverd. Daarnaast kan de zending tijdens het verwerkingsproces van de verzender naar de ontvanger dusdanig beschadigd raken, dat de inhoud van het pakket deels of volledig waardeloos is geworden. Heb je een klacht over de dienstverlening van GLS, dan doe je er verstandig aan om deze in eerste instantie telefonisch of via e-mail door te geven aan de klantenservice van dit bedrijf. Blijkt dat die methode geen tevredenstellende oplossing oplevert, dan kun je er aansluitend ook voor kiezen om via de reguliere post een klachtenbrief te sturen. Het postadres daarvoor is: GLS Nederland, Postbus 9250, 3506 GG Utrecht

Chat

Helaas beschikt de klantenservice van GLS niet over een eigen chatdienst. Het maakt wat dat betreft ook geen gebruik van chatmogelijkheden van een andere partij. Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kun je deze logistieke onderneming dus alleen maar telefonisch en via e-mail bereiken.

Plaats een reactie