ING klantenservice

De huidige ING bank is een bank die uit een gefaseerde fusie tussen de NMB bank, de Postbank en verzekeraar Nationale Nederlanden is ontstaan. Sindsdien is het beeldmerk van de oranje leeuw van deze bank ook in veel landen buiten Nederland een vertrouwd onderdeel in het plaatselijke bankenaanbod geworden. ING levert aan particuliere en zakelijke klanten een brede waaier aan financiële diensten, die onder meer uit bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen bestaat. Hieronder lees je meer informatie over de ING klantenservice.

Contact met de klantenservice van ING

Er zijn allerlei verschillende redenen te bedenken waarom je met de klantenservice van de ING contact op zou willen nemen. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat je een of meer vragen hebt over een specifieke dienst van deze bank. Ondervind je problemen met internetbankieren? Dan kunnen de medewerkers van de klantenservice van de ING dat in veel gevallen voor je oplossen of het probleem voor je doorgeven aan de interne technische dienst, die er dan verder mee aan de slag gaat. Uiteraard kun je ook met de ING-klantenservice contact opnemen op het moment dat je ontdekt dat je je pinpas kwijt bent of dat deze gestolen is.

Telefoonnummer

Omdat de ING zo’n brede waaier aan financiële diensten kan leveren, hebben veel onderdelen bij de bank hun eigen aparte klantenservice en bijbehorend telefoonnummer. Denk daarbij onder meer aan de afdelingen beleggen, verzekeren en hypotheken. In dit overzicht beperken we ons echter tot het algemene telefoonnummer van de klantenservice van de ING, waar je de meest gangbare vragen kunt stellen. Deze klantenservice zit van maandag tot en met vrijdag van half 9 ’s morgens tot 5 uur ’s middags voor je klaar om je telefonisch te woord te staan. Om met de medewerkers van de algemene ING-klantenservice telefonisch contact op te nemen bel je naar nummer 020 – 22 888 88. Bel je vanaf je smartphone en heb je daarop ook de ING-app geïnstalleerd, dan raadt de bank je aan om via deze app naar het zojuist genoemde telefoonnummer te bellen. Dit heeft als voordeel dat de klantenservice dan gemakkelijker toegang tot je persoonlijke gegevens heeft, zodat men je sneller en beter kan helpen.

Voor vermiste of gestolen pinpassen is er overigens een aparte alarmlijn beschikbaar die je het hele jaar door op elk moment van de dag kunt bereiken. Het te bellen telefoonnummer is in dat geval 020 – 22 888 00. Je kunt via de alarmlijn overigens niet alleen je pinpas of creditcard laten blokkeren, maar er ook voor zorgen dat onverlaten geen toegang tot internetbankieren of de ING-app kunnen krijgen. Handig als je smartphone, tablet, laptop of pc is gestolen.

E-mail

De klantenservice van de ING is helaas niet rechtstreeks via e-mail bereikbaar. De bank maakt op haar website ook geen gebruik van een alternatief, zoals bijvoorbeeld een online contactformulier. Wil je toch graag op een schriftelijke manier contact opnemen met de medewerkers van de klantenservice van de ING, dan ben je wat dat betreft aangewezen op de chatbot op de ING-website.

Social Media

De ING is op Facebook, Instagram en Twitter actief De webadressen om de social media locaties van de bank te kunnen bereiken zijn respectievelijk https://facebook.com/INGnl/, https://www.instagram.com/ingnederland/ en https://twitter.com/INGnl. Op al deze plekken biedt de ING precies dezelfde content aan. Het gaat daarbij om allerlei handige tips, die op de een of andere manier een link hebben met de diensten van deze bank. Zou je graag bij de ING bank willen werken? Bekijk dan haar LinkedIn profiel, dat je hier vindt: https://www.linkedin.com/company/ing-nederland.

Retour

Bancaire diensten of producten retourneren is in de praktijk onmogelijk. Dat geldt niet alleen voor de ING. Het is een wetmatigheid die op alle banken van toepassing is. Je kunt natuurlijk wel bepaalde diensten van de ING annuleren. Denk daarbij onder meer aan betaal- en spaarrekeningen. Wil je van je hypotheek of andersoortige lening bij de ING af, omdat een andere bank interessantere condities of een lagere rente biedt, dan wordt dat oversluiten genoemd. In dat geval wordt via je nieuwe geldverstrekker de restschuld bij de ING in één keer afbetaald en los je voortaan bij de nieuwe financier verder af.

Klacht

Dagelijks maken miljoenen Nederlanders gebruik van de diensten van de ING. Dat er in die grote stroom wel eens iets mis gaat is dan ook onvermijdelijk. Ben je niet tevreden over iets van de ING, dan kun je daarover natuurlijk een klacht indienen. De eerste aanspreekpunten zijn wat dat betreft de medewerkers van de klantenservice van de bank of het personeel van een ING kantoor bij je in de buurt. Word je klacht niet naar je tevredenheid opgelost, dan kun je een klachtenbrief naar de directie van de bank sturen. Betreft je klacht iets dat met de particuliere dienstverlening te maken heeft, dan adresseer je de klachtenbrief als volgt: Directie ING, Antwoordnummer 230, 1000 XA Amsterdam. Gaat het om zakelijke dienstverlening, dan is dit het juiste adres: Directie ING, Antwoordnummer 10121, 1000 PA Amsterdam. In beide gevallen is een postzegel plakken niet nodig. Als ook een klachtenbrief aan de directie niet het gewenste positieve effect voor je oplevert, zou je een melding kunnen doen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (https://www.kifid.nl).

Chat

Op de website van de ING is een chat-optie aanwezig waar je dag en nacht gebruik van kunt maken. De chatbot, waar je dan contact mee hebt, beantwoordt alle meest gestelde vragen over de producten en diensten van de ING. Is je vraag te ingewikkeld voor de chatbot en is op het moment dat je chat de klantenservice geopend, dan wordt je automatisch doorgezet naar een van de medewerkers, die vervolgens de chat verder met je afhandelt. Om van de chat gebruik te kunnen maken, moet je wel eerst inloggen als ING-klant. Je activeert de chat via deze webpagina: https://www.ing.nl/particulier/klantenservice/index.html. Druk daar in het blok ‘Klantenservice’ op de knop met de tekst ‘Log in en chat met ons’.

1 gedachte over “ING klantenservice”

  1. Ik ben (jaartje of 20) klant, maar heb geen internetbankieren. Via email zijn jullie niet te bereiken, en chatten kan ook niet (want: geen account). De telefoon duurt eindeloos, en de kwaliteit van sommige medewerkers is slecht. Misschien iets om over na te denken?

    Beantwoorden

Plaats een reactie