Lidl klantenservice

Supermarktketen Lidl opende in 1973 haar eerste filiaal in het Duitse Lüdwigshafen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot multinational met het indrukwekkende aantal van ruim 11.000 winkels, verspreid over 23 Europese landen. In Nederland kom je inmiddels ruim 400 supermarkten van Lidl tegen. De keten profileert zich als discounter en voert in tegenstelling tot veel andere Nederlandse supermarkten een kleiner assortiment, dat voor een groot deel uit huismerkproducten bestaat. Naast de honderden fysieke winkels in Nederland, beschikt Lidl in ons land ook over een webshop waarin allerlei verschillende producten – behalve dagelijkse boodschappen – te koop worden aangeboden. Kom in dit artikel meer te weten over de Lidl klantenservice.

Contact opnemen met de klantenservice van Lidl

De redenen waarom je contact op wilt nemen met de klantenservice van Lidl kunnen heel verschillend zijn. Het is bijvoorbeeld goed denkbaar dat je een product in de reclamefolder van deze supermarktketen hebt gezien en dat je er een vraag over hebt. Wanneer je iets in de webshop van Lidl hebt besteld en graag wilt weten wanneer je de levering ervan kunt verwachten, dan kunnen de medewerkers van de klantenservice van Lidl je dat in de meeste gevallen precies vertellen. Heb je iets onprettigs in een Lidl-filiaal of met een bij Lidl gekocht product meegemaakt? Ook dat wil de klantenservice van deze supermarktketen dan graag weten, zodat er wat aan gedaan kan worden en jij vervolgens een tevreden Lidl-klant blijft.

Telefoonnummer

Vrijwel alle Lidl-supermarkten in Nederland zijn 7 dagen per week geopend. Lidl vindt het dan ook logisch dat op al die dagen ook gewoon de klantenservice van de supermarkt telefonisch bereikbaar is. Het telefoonnummer dat je daarvoor belt is 020 – 709 50 39. Voor gesprekken naar dit nummer gelden de gebruikelijke belkosten. Van maandag tot en met vrijdag kun je van 8 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds bellen met de medewerkers van de klantenservice van Lidl. En op zaterdag en zondag van half 10 ’s morgens tot 6 uur ’s avonds.

E-mail

Een e-mail naar de Lidl-klantenservice sturen is helaas niet mogelijk. In plaats daarvan biedt de supermarktketen je een online alternatief op haar website aan in de vorm van een contactformulier. Je vindt het hier: https://customercare.lidl.nl/SelfServiceNL/s/contactsupport. De medewerkers van de klantenservice streven ernaar om binnen 24 uur te reageren op berichten die via het contactformulier binnenkomen. Is het echter heel erg druk bij de klantenservice, dan moet je langer op een antwoord wachten. De Lidl-klantenservice garandeert je echter dat die wachttijd nooit langer dan 14 dagen zal zijn.

Social media

Lidl is op Facebook en op Twitter actief. Via Facebook (https://facebook.com/lidlnederland) stelt de supermarktketen allerlei nieuwe producten uit haar assortiment aan je voor. Daarnaast trakteren ze je op smakelijke culinaire tips en kom je er bedrijfsnieuwtjes tegen. Nog meer van die nieuwtjes vind je op de Lidl-Twitter (https://twitter.com/lidlnederland). Dit is ook de plek waar zogenoemde terugroepacties bekend worden gemaakt, als blijkt dat er vanwege een productiefout iets niet in orde is met iets dat in het Lidl-assortiment werd aangeboden. Zowel via Facebook als via Twitter is het ook mogelijk om een privébericht naar de medewerkers van de klantenservice van Lidl te sturen. In de regel krijg je op dat soort berichten binnen een dag antwoord.

Retour

Lidl vindt klanttevredenheid erg belangrijk en hanteert daarom een ruimhartig retourbeleid. Je krijgt alle online bestelde producten maar liefst 90 dagen op zicht. Blijkt in die periode dat je toch niet helemaal happy bent met je aankoop, dan stuur je het gewoon terug. Lidl maakt gebruik van DHL om pakketten op Nederlandse adressen af te leveren. Retouren moeten daarom ook altijd met deze zelfde verzenddienst worden teruggestuurd. Het product of de producten die je wilt retourneren moet je altijd eerst in je Lidl-account aanmelden. Via e-mail ontvang je dan de retourbon voor in het pakketje en het adreslabel dat je op de doos plakt. Heb je via een gastaccount de bestelling geplaatst, dan kun je de retourbon en het adreslabel ontvangen door in de e-mail met je factuur te klikken op de relevante link.

Klacht

Ben je niet tevreden over iets dat met Lidl te maken heeft, dan is het goed voorstelbaar dat je daarover wilt klagen. Dat kan in de eerste plaats bij de klantenservice van deze supermarktketen. De medewerkers van de klantenservice zullen in dat geval hun uiterste best doen om samen met je een tevredenstellende oplossing te bereiken. Gaat je klacht over een online aankoop via de Lidl-website en kom je er met de klantenservice niet uit, dan kun je het online klachtenformulier van de Stichting Thuiswinkel invullen. Je vindt dat hier: https://www.thuiswinkel.org/helpcenter/klachtenformulier/. Lost ook dat niets op, dan kun je tenslotte een beroep doen op de inzet van een onafhankelijke geschillencommissie. Meer daarover lees je hier: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/thuiswinkel/.

Chat

Je kunt op twee verschillende manieren met de medewerkers van de klantenservice van Lidl chatten. Ze zijn namelijk zowel via WhatsApp als via de Lidl-chat bereikbaar. Gebruik je WhatsApp? Stuur dan je berichten naar telefoonnummer +31612973375. Geef je de voorkeur aan de Lidl-chat, activeer deze dan op de Lidl-website door rechtsonder in beeld te klikken op het blauwe rondje met het witte vraagteken. Een contactmenu klapt dan open waaruit je vervolgens de chat kunt kiezen.

1 gedachte over “Lidl klantenservice”

  1. Beste Klantenservice
    Vorige jaar augustus heb ik een parkside accu gras en struiktrimmer gekocht zonder een accu bij lidol. accu heb ik apart via website gekocht, Alleen is de gras /trimmer doet het niet, Dat vind ik wel dat het snel binnen een jaar is
    Graag hoor ik van hoe ik hiermee moet doen en bon is volgens mij in de zoek,

    Beantwoorden

Plaats een reactie