Menzis klantenservice

Met ongeveer 2.3 miljoen klanten is Menzis een van de grotere zorgverzekeringsmaatschappijen van Nederland. Het bedrijf bestaat uit zusterbedrijven VinkVink en Anderzorg. Menzis staat bekend als een duurzame zorgverzekeraar die zich richt op betaalbare verzekeringen en het bieden van mogelijkheden voor de juiste zorg op het juiste moment. De website van Menzis heeft een goed overzichtelijke uitstraling waarbij vragen, contactmogelijkheden en de verzekeringen gemakkelijk te vinden zijn. Daardoor is de website toegankelijk voor iedereen. Lees in dit artikel meer over de Menzis klantenservice.

Contact opnemen met de Menzis klantenservice

Er kunnen allerlei redenen zijn om contact op te moeten nemen met de Menzis klantenservice. Menzis biedt hier dan ook uitgebreid mogelijkheden voor.
Via https://www.menzis.nl/klantenservice kun je direct zien welke mogelijkheden allemaal geboden worden door de verzekeraar. Ook heeft Menzis een handige lijst van veelgestelde vragen gemaakt, zodat je voor een hoop vragen niet eens contact op hoeft te nemen met de klantenservice. Je vindt deze antwoorden via https://www.menzis.nl/klantenservice/vragen.

Chatten

Wanneer je op de website van Menzis bent, heb je de mogelijkheid om met een collega te chatten. Rechts onderaan de website pagina vind je een chatbox als er een medewerker online is. Let op: soms is deze niet beschikbaar als je een adblocker aan hebt staan, of de cookies niet hebt geaccepteerd.

Een lastige vraag voor Menzis via videobellen

Je kunt ook contact opnemen via een videocall. Hiervoor ga je naar de pagina: https://beeldbellen.menzis.nl/menzis-adviseur/ikzoekzorg waar je direct een afspraak kunt maken voor een call. Daardoor hoef je niet fysiek naar een Menzis kantoor, maar kun je toch face-to-face met een medewerker spreken. Let op: deze dienst is niet voor advies over pakketten en mogelijkheden. Voor het videobellen hoef je geen software te downloaden. Het kan allemaal via de webbrowser op je computer.

Telefoonnummer

Soms is het fijn om gewoon even iemand aan de lijn te hebben die je meteen een antwoord kan geven op je vragen en eventuele vervolgvragen. In dat geval kun je bellen met de Menzis klantenservice via 088 – 222 40 40. Hier kun je op doordeweekse dagen voor alle vragen terecht tussen 08:00 en 18:00. Op zaterdag en zondag is de klantenservice gesloten.

Een mail sturen

Sinds kort kan er niet meer met Menzis worden gemaild, omdat het verstrekken van gegevens en documenten via een e mail platform niet langer legaal is met betrekking tot de privacy wetgeving. Daarom zul je op de website van de Menzis klantenservice ook geen email adres meer vinden.
Postadres van Menzis zorgverzekering

Je kunt Menzis ook per post bereiken. Je stuurt hiervoor je brief naar:

  • Menzis
    Postbus 75000
    7500 KC Enschede

Let op: stuur nooit ongevraagd documenten of persoonlijke gegevens via post naar Menzis. Dit kan leiden tot een datalek, wanneer de gegevens niet geheel of in zijn geheel niet aankomen bij het bedrijf. Stuur alleen gegevens door wanneer Menzis vraagt deze via post door te sturen.

Plaats een reactie