Rabobank klantenservice

De Rabobank zoals we die vandaag de dag kennen ontstond in 1972 middels een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen Bank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. De bank heeft in Nederland 8,8 miljoen klanten, waarvan 8 miljoen particulieren. Het dienstenpakket van de Rabobank omvat onder meer betaalrekeningen, spaarrekeningen, hypotheken, leningen en beleggingsproducten. Den filialen van de Rabobank kom je op zo’n 370 locaties in ons land tegen. Ze staan er in het algemeen om bekend dat ze een sterke binding hebben met het reilen en zeilen in de lokale leefgemeenschap. In dit artikel lees je meer informatie over de Rabobank klantenservice.

Contact met de klantenservice van Rabobank

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je met de medewerkers van de klantenservice van de Rabobank contact op kunt nemen als je vragen hebt over een van de producten of diensten die de bank aanbiedt. Daarnaast kun je bij hen terecht voor deskundig advies. Ondervind je problemen met internetbankieren bij de Rabobank? Ook dan zijn de klantenservicemedewerkers je graag behulpzaam om zaken voor je te verduidelijken en zo mogelijk op te lossen. Tenslotte is de klantenservice van de Rabobank ook je eerste aanspreekpunt als je ontdekt dat je je pinpas kwijt bent of wanneer blijkt dat deze is gestolen. In dat geval kan de medewerker van de klantenservice je pas meteen blokkeren, zodat anderen er geen betalingen mee kunnen verrichten.

Telefoonnummer

Je kunt zes dagen per week telefonisch contact opnemen met de medewerkers van de Rabobank-klantenservice. Van maandag tot en met vrijdag zitten ze van 8 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds voor je klaar en op zaterdag van 9 uur ’s morgens tot half 6 ’s middags. Op zon- en feestdagen is de algemene klantenservice van de Rabobank niet telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer van de Rabobank-klantenservice is 088 – 722 66 00. Heb je de Rabobank app op je mobiele telefoon of tablet geïnstalleerd, dan raadt de Rabobank je aan om via deze app te bellen met de klantenservice. De medewerkers krijgen dan meteen inzage in alle Rabobank-diensten die je afneemt en kunnen je zo beter en sneller helpen. Wil je de vermissing of diefstal van je pinpas melden, dan kan dat via hetzelfde telefoonnummer. In het keuzemenu, dat je aan het begin van het gesprek te horen krijgt, kies je dan voor de optie van de alarmlijn. Daar zitten 24 uur per dag en 7 dagen van de week medewerkers voor je klaar om je melding aan te nemen en je bankpas te blokkeren.

E-mail

Helaas kun je de klantenservice van de Rabobank niet per e-mail bereiken. De bank maakt ook geen gebruik van een algemeen online contactformulier om op een digitaal schriftelijke manier contact te maken. Dit betekent overigens niet dat je helemaal niemand binnen de Rabobank per e-mail kunt bereiken. Het initiatief tot het verstrekken van zijn of haar persoonlijke e-mailadres zal echter altijd uit moeten gaan van de desbetreffende Rabobank-medewerker.

Social media

De Rabobank is zowel op Facebook als op Twitter te vinden. Via https://facebook.com/rabobank beland je op het Facebook-kanaal van de bank. Hier ontdek je allerlei handige tips over onder meer het beheren van je geld, verzekeren en het verduurzamen van je woning. Op Twitter is de Rabobank hier bereikbaar: https://mobile.twitter.com/rabobank. Via dit platform houdt de bank haar klanten op de hoogte van eventuele technische storingen bij het internetbankieren. Daarnaast zijn er de laatste nieuwtjes over de Rabobank te vinden. Je kunt zowel via Facebook als via Twitter een privébericht naar de klantenservice van de Rabobank sturen.Een speciaal webcareteam zal dan zo snel mogelijk op je bericht reageren. Dit team is van maandag tot en met vrijdag van 8 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds actief en op zaterdag van 9 uur ’s morgens tot half 6 ’s middags.

Retour

Afhankelijk van het product of dienst die je bij de Rabobank afneemt kun je er wel of niet gemakkelijk vanaf komen. Bij een betaal- of spaarrekening zal het in de regel niet zo moeilijk zijn om deze op te zeggen. Dat gemak geldt natuurlijk niet als je bijvoorbeeld een lening of een hypotheek bij deze bank hebt afgesloten. In dat geval zal er van je worden verwacht dat je die geldlening, inclusief rente, volledig terugbetaalt. Schaf je een product of dienst via de website van de Rabobank aan (dus zonder tussenkomst van een bankfiliaal), dan heb je dankzij de Wet Kopen op Afstand wel het recht om deze aanschaf binnen 14 dagen kosteloos te herroepen.

Klacht

Wanneer je ontevreden bent over iets van de Rabobank, dan is het begrijpelijk dat je daarover een klacht in wilt dienen. Dat kan via de klantenservice, maar ook bij je dichtstbijzijnde Rabobank-filiaal. Daarnaast staat er een speciaal klachtenformulier online op de Rabobank-website. Je vindt dat hier: https://www.rabobank.nl/particulieren/feedback. Ben je van mening dat je klacht niet goed is opgelost, dan zou je er aansluitend voor kunnen kiezen om per reguliere post een klachtenbrief te sturen naar het hoofdkantoor van de bank. Het adres daarvan is Rabobank, Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht.

Chat

Via https://www.rabobank.nl/particulieren/service is het mogelijk om de chatbot van de Rabobank te activeren. Op die manier kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week snel antwoord krijgen op de meest gestelde vragen. Is je vraag te complex en zijn er adviseurs van vlees en bloed aanwezig op de klantenservice, dan word je automatisch naar een van hen doorgesluisd om alsnog e en goed en duidelijk antwoord te kunnen krijgen.

Plaats een reactie