Tele2 klantenservice

Nederland maakte in 1997 voor het eerst kennis met het van oorsprong Zweedse telecombedrijf Tele2. Aanvankelijk richtte de onderneming zich puur op het aanbieden van vaste telefonie, maar door de jaren heen breidde het het bedrijf haar dienstenaanbod steeds verder uit met achtereenvolgens vast internet, mobiele telefonie- en internetdiensten en televisiepakketten. Vandaag de dag is Tele2 onderdeel van T-Mobile. Desondanks is het oude vertrouwde merk in stand gebleven en heeft het nog steeds een zelfstandig dienstenaanbod en bijbehorende klantenservice.

Contact met de Tele2 klantenservice

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je graag contact met de klantenservice van Tele2 op wilt nemen. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat je een vraag over je abonnement hebt of over de facturatie of betaling daarvan. Natuurlijk ben je ook bij de medewerkers van de klantenservice van Tele2 aan het juiste adres als je last hebt van een storing of hen een technische vraag wilt stellen. Daarnaast kun je ook met de klantenservicemedewerkers contact opnemen als je klant wilt worden of als je een klacht over een product of dienst van Tele2 hebt.

Telefoonnummer

Je kunt zes dagen per week telefonisch contact opnemen met de medewerkers van de klantenservice van Tele2. Bel daarvoor naar telefoonnummer 020 – 754 44 44. Ben je in het bezit van een mobiel toestel met daarin een simkaart van Tele2, dan kun je ook bellen naar nummer 1200. In beide gevallen worden voor een gesprek de gebruikelijke belkosten bij je in rekening gebracht. De telefonische klantenservice van Tele2 is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds en op zaterdag van 9 uur ’s morgens tot half 6 ’s middags. Op zon- en feestdagen is er niemand op de Tele2-klantenservice aanwezig om je te woord te staan.

E-mail

Helaas is het niet mogelijk om een e-mail te sturen aan de medewerkers van de klantenservice van Tele2. Het telecombedrijf biedt hiervoor ook geen alternatief in de vorm van bijvoorbeeld een online contactformulier. Wil je toch graag op een digitale manier schriftelijk contact met Tele2 opnemen, dan is dat alleen mogelijk via een chatmodule op haar eigen website (zie onder).

Social media

Tele2 kom je op Twitter en Facebook tegen. De content op beide sociale kanalen is identiek en omvat een mix van leuke telecom-weetjes en promoties voor de producten en diensten van Tele2. De rechtstreekse link naar het Twitter-kanaal is https://twitter.com/Tele2Nederland en voor Facebook ga je naar https://www.facebook.com/Tele2Nederland. Naast haar aanwezigheid op deze twee internationaal bekende sociale platformen beschikt Tele2 ook over een eigen community. Hier beantwoorden klanten van het bedrijf vragen die andere klanten over de producten en/of diensten van Tele2 hebben. Daarbij worden ze zijdelings ondersteund door de klantenservice van deze onderneming. Je vindt de Tele2-community hier: https://forum.tele2.nl/.

Retour

Ga je voor een periode van 1 of 2 jaar een abonnement bij Tele2 aan, dan is het wel de bedoeling dat je die volledige contractperiode uitzit. Je kan in de meeste gevallen niet zomaar je contract eerder opzeggen. Er is één situatie waarbij dat wel mogelijk is. Daarvoor is het dan wel belangrijk dat je het Tele2-abonnement volledig online hebt afgesloten en dat er dus niet (ook) een fysieke telefoonwinkel bij betrokken is. De wet die kopen op afstand regelt bepaalt namelijk dat je je nieuwe contract binnen 14 dagen na ondertekening probleemloos kunt herroepen. Bel in die periode gewoon even met de klantenservice van Tele2 om door te geven dat je op wilt zeggen. Heb je op dat moment al abonnementsgeld betaald, dan zorgt Tele2 ervoor dat dit bedrag zo snel mogelijk op je bankrekening wordt teruggestort.

Klacht

De professionals van Tele2 vinden klanttevredenheid erg belangrijk. Stuit je desondanks op iets in het producten- of dienstenpalet van het bedrijf waar je niet happy van wordt, dan kun je daarover in eerste instantie klagen bij de klantenservice. De Tele2-medewerker waar je dan contact mee hebt zal alles op alles zetten om de situatie zo goed mogelijk voor je op te lossen. Lukt dat niet en blijf je ontevreden, dan zou het schrijven van een klachtenbrief een mogelijke vervolgstap kunnen zijn. Stuur deze dan naar Tele2 Nederland B.V., Postbus 289, 2400 AG Alphen aan den Rijn. Wil je er zeker van zijn dat de brief z’n bestemming bereikt, kies dan voor aangetekende verzending. Als uiteindelijk blijkt dat ook zo’n klachtenbrief geen effect heeft, dan is het inschakelen van een onafhankelijke geschillencommissie wellicht de oplossing. Je leest meer over die mogelijkheid via deze link: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/telecommunicatiediensten/.

Chat

Tele2 maakt gebruik van een eigen chatbot, die Tara heet. Je activeert een chatgesprek met Tara via deze webpagina: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/telecommunicatiediensten/. Druk in het Chatbot-blok op de link ‘Stel een vraag’ om het chatvenster te openen. Ben je al abonnee van Tele2 dan vraagt Tara je om eerst met je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen, zodat ze je (nog) beter kan helpen. De chatbot is het hele jaar door dag en nacht bereikbaar. Stel je een vraag waarop Tara je geen duidelijk antwoord kan geven, dan word je doorverwezen naar de telefonische klantenservice voor aanvullende hulp.

Plaats een reactie