UPS klantenservice

UPS werd in 1907 opgericht onder de volledige bedrijfsnaam United Parcel Service. Daarmee is het de oudste, nog steeds actieve koeriersdienst ter wereld. Het is vandaag de dag ook meteen wereldwijd de grootste in dit marktsegment. Elke werkdag worden er gemiddeld zo’n 17 miljoen pakketten door de medewerkers van UPS verwerkt. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf bedient de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Eindhoven. In dit artikel lees je meer informatie over de UPS klantenservice.

Contact opnemen met de UPS klantenservice?

Voor wat betreft haar dienstverlening richt UPS zich vooral op de zakelijke markt. Dit betekent dat je onder meer contact met de klantenservice van dit koeriersbedrijf op kunt nemen als je onderneming van plan is om regelmatig pakketten te versturen. In dat geval kan de UPS-medewerker, waarmee je contact hebt ervoor zorgen dat er een offerte op maat voor je wordt opgemaakt. Zakelijke klanten kunnen ook contact opnemen met de klantenservice als ze een vraag over een factuur of betaling daarvan hebben. Ben je een consument die een pakket verwacht dat door een bezorger van UPS wordt geleverd, dan kun je natuurlijk bij de medewerkers van de klantenservice van dit koeriersbedrijf checken waar die zending zich precies bevindt. Weet je tijdig vooraf dat je op de geplande bezorgdatum niet thuis bent, dan kun je via de UPS-klantenservice regelen dat het te ontvangen pakket op een later tijdstip wordt afgeleverd als je wel aanwezig bent. Je kunt de koeriersdienst eventueel ook laten weten dat je de zending op een alternatief adres bezorgd wilt krijgen.

Telefoonnummer

Voor vragen of opmerkingen kun je 6 dagen per week telefonisch contact opnemen met de medewerkers van de klantenservice van UPS. Je belt daarvoor het volgende nummer: 020 – 50 40 500. Voor gesprekken naar dit telefoonnummer worden de gebruikelijke belkosten bij je in rekening gebracht. Van maandag tot en met vrijdag staan de UPS-medewerkers je graag van 8 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds te woord. Op zaterdag is dat van 8 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags. Zondag is de klantenservice van UPS niet telefonisch bereikbaar. Ben je een zakelijke klant en maak je gebruik van specifieke UPS-technologie, dan bel je niet met de klantenservice als je tijdens het gebruik van die technologie op problemen stuit. In plaats daarvan neem je in dan rechtstreeks contact op met telefoonnummer 020 – 50 40 602.

E-mail

Op een online manier een bericht naar de medewerkers van de klantenservice van UPS sturen is niet bepaald gemakkelijk. Voor consumenten is er helemaal geen mogelijkheid om via e-mail of een online contactformulier met dit bedrijf te communiceren. Bedrijven die op een digitale manier schriftelijk met UPS contact op willen nemen, moeten eerst inloggen op hun UPS-account of deze aanmaken. Pas dan wordt hen een schriftelijke online contactmogelijkheid getoond.

Social media

Omdat UPS een Amerikaans bedrijf is, zijn al haar uitingen op social media in de Engelse taal. De internationale koerier gebruikt de verschillende platformen met name om klanten te informeren over haar dienstverlening en UPS-medewerkers in het zonnetje te zetten. UPS is actief op Facebook (http://www.facebook.com/ups), Twitter (http://www.twitter.com/ups) en Instagram (https://www.instagram.com/ups). Mensen die graag bij dit koeriersbedrijf willen werken kunnen overigens terecht op LinkedIn (http://www.linkedin.com/company/ups). Naast allerlei relevante bedrijfsinformatie tref je daar namelijk ook een uitgebreid overzicht aan van alle beschikbare vacatures in de landen waar UPS actief is. Tenslotte heeft de onderneming ook een eigen YouTube-kanaal (http://www.youtube.com/ups). Je vindt er een uitgebreide collectie videos over de verschillende activiteiten en werkzaamheden binnen UPS. De overgrote meerderheid van deze video’s is ook in dit geval in de Engelse taal, maar er staan ook enkele Nederlandstalige producties tussen.

Retour

Heb je iets telefonisch of online bij een leverancier besteld en is dat door een koerier van UPS bij je afgeleverd, dan is de kans groot dat ook eventuele retouren met deze zelfde vervoerder teruggestuurd dienen te worden. Hoe retouren door een leverancier worden afgehandeld verschilt van bedrijf tot bedrijf. UPS speelt daar verder geen rol in. Het koeriersbedrijf zorgt er in dit geval alleen voor dat retourzendingen weer netjes bij de desbetreffende leverancier worden bezorgd.

Klacht

Aangezien UPS miljoenen pakketten per dag verwerkt, is het niet uit te sluiten dat bij een uiterst klein percentage van die zendingen iets mis gaat. Is je via UPS verstuurde pakket zoekgeraakt of ben je om een andere reden ontevreden over de dienstverlening van dit koeriersbedrijf, dan is het begrijpelijk dat je daarover een klacht in wilt dienen. Doe dat in eerste instantie telefonisch via het hierboven genoemde telefoonnummer. Zorgt die aanpak niet voor een tevredenstellende oplossing, dan zou het schrijven van een klachtenbrief een volgende stap kunnen zijn. Stuur deze brief dan – bij voorkeur aangetekend – naar: United Parcel Service Nederland B.V., Achtseweg Noord 14-16, 5651 GG Eindhoven.

Chat

UPS maakt geen gebruik van een chat-mogelijkheid om contact tussen klanten en de medewerkers van de klantenservice te kunnen onderhouden. Nederlandse klanten wordt ook afgeraden privéberichten via een van de social media kanalen naar UPS te sturen. Deze kanalen worden namelijk stuk voor stuk in de Verenigde Staten beheerd, waardoor er geen garantie is dat je tekstbericht uiteindelijk ook echt op het bureau van een klantenservicemedewerker in Nederland belandt.

Plaats een reactie