UWV klantenservice

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Zij zorgen voor een professionele en efficiënte uitvoering van werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en de Ziektewet. Daarnaast leveren ze ook arbeidsmarkt- en datadiensten. Deze diensten voeren zij als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) uit in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je het UWV wilt bereiken. Het UWV heeft over de afgelopen jaren haar klantenservice flink vernieuwd. Zo is er nu ook een portaal voor werkzoekenden en werkgevers. Daarbij kan er ook met een medewerker van het UWV worden gechat. Op deze pagina lees je meer informatie over de UWV klantenservice.

UWV klantenservice telefonisch bereiken als werkzoekende

Ben jij werkloos of loopt je contract binnenkort en wil je een WW-uitkering aanvragen? Of heb je wellicht vragen over de diensten van het UWV? Dan kun je telefonisch contact met hen opnemen. Je vindt een overzicht van de mogelijkheden via: https://www.uwv.nl/overuwv/contact. Het UWV is telefonisch bereikbaar via 088-898 92 94.
Bij het UWV krijg je direct een keuzemenu, zodat de klantenservice weet waar je voor belt. Zorg dat je jouw BSN-nummer en andere relevante documenten bij de hand hebt wanneer je belt.

Voor Werkgevers

Ben je een werkgever die werkgelegenheid wil melden bij het UWV? Dan kun je gemakkelijk contact opnemen met het UWV via: 088-898 92 95. De werkgever kan hierheen bellen voor het ziekmelden van een werknemer of het aanvragen van een zwangerschap vergoeding.

Chatten met het UWV

Via: https://www.uwv.nl/werkgevers/klantenservice kunnen werkgevers direct chatten met een werknemer van het UWV. Ook vinden zij op deze pagina een grote hoeveelheid informatie over werkgeversbeleid te vinden. Daarbij kan via de chat snel worden geschakeld met de medewerkers over bijvoorbeeld contracten en officiële regelgevingen.
Bericht sturen naar UWV klantenservice

Via het portaal van het UWV kunnen werkzoekende en werkgevers een bericht sturen naar het UWV. Binnen twee werkdagen krijg je een bericht terug op het portaal. Je kunt inloggen op het UWV portaal via: https://werkgeversportaal.uwv.nl/iam/inloggen.

Post sturen naar het UWV

Het UWV is naast online en telefonisch ook nog steeds via post te bereiken.
Let op: voor verschillende soorten uitkeringen / onderwerpen zijn er verschillende soorten adressen:

 • Ziektewet-uitkering of WAZO-uitkering
  UWV, afdeling Ziektewet
  Postbus 57015
  1040 CT Amsterdam

 

 • Wajong-uitkering
  UWV, afdeling Wajong
  Postbus 244
  1000 AE Amsterdam

 

 • WIA-uitkering (WGA of IVA)
  UWV, afdeling WIA
  Postbus 69254
  1060 CH Amsterdam

 

 • Eigenrisicodragen WGA
  UWV, Centraal Loket ERD – WGA
  Postbus 71
  1800 BD Alkmaar

 

 • WAO-uitkering
  UWV, afdeling WAO
  Postbus 245
  1000 AE Amsterdam

 

 • WAZ-uitkering
  UWV, afdeling WAZ
  Postbus 246
  1000 AE Amsterdam

 

 • WW-uitkering
  UWV, afdeling WW
  Postbus 58195
  1040 HD Amsterdam

Mailen met het UWV

Sinds de nieuwe privacy wetgeving is mailen met het UWV niet meer mogelijk. Zij kunnen door de nodige samenwerkingen met derde partijen voor deze dienst de privacy niet langer garanderen en daarom is mailen niet meer mogelijk.

Social Media

Via Social Media kun je het UWV ook volgen voor informatie. Echter kun je het UWV hier niet officieel contacteren over persoonlijke of bedrijfsgerelateerde zaken.
Je vindt het LinkedIn account van het UWV hier: https://www.linkedin.com/company/oplossingen-voor-werkgevers/

Plaats een reactie