Ziggo klantenservice

Ziggo heet vandaag de dag officieel VodafoneZiggo, nadat telefoonbedrijf Vodafone en kabelbedrijf Ziggo in 2017 met elkaar fuseerden. Desondanks zijn de beide merknamen nog steeds onder hun eigen oude vertrouwde naam actief. Ziggo richt zich in dit geval vooral op het leveren van televisie, internet en vaste telefonie. Vanwege een reeks overname en fusies heeft Ziggo door de jaren heen op het vlak van kabeltelevisie in Nederland een goede positie op weten te bouwen. In dit artikel lees je meer over de Ziggo klantenservice.

Contact met de klantenservice van Ziggo

Als je een vraag hebt over je huidige abonnement bij Ziggo, dan kunnen de medewerkers van de klantenservice die gegarandeerd voor je beantwoorden. Je kunt ook bij hen terecht om je aan te melden als nieuwe klant of om wijzigingen in je abonnement te regelen. Heb je een rekening van Ziggo ontvangen en staat er iets op vermeld dat je niet goed snapt, dan kunnen de medewerkers van de klantenservice voor verduidelijking zorgen. Natuurlijk kun je ook met de Ziggo-klantenservice contact opnemen als je een klacht over het bedrijf hebt.

Telefoonnummer

Omdat miljoenen Ziggo-klanten elke dag van de week diensten van dit bedrijf afnemen, is ook de klantenservice van het bedrijf gewoon dagelijks bereikbaar. Dus ook in het weekend en op nationale feestdagen. Je kunt dan ook elke dag van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds telefonisch contact opnemen met de medewerkers van de klantenservice van Ziggo. Het telefoonnummer daarvoor is 0900 – 1884. Heb je een telefoonaansluiting van Ziggo, dan kun je ook met de klantenservice in contact komen door telefoonnummer 1200 te bellen. In beide gevallen betaal je voor een gesprek het gebruikelijke beltarief.

E-mail

Ziggo stelt helaas geen speciaal e-mailadres aan haar klanten beschikbaar om rechtstreeks in contact met de klantenservice van dit bedrijf te kunnen komen. In plaats daarvan staat er op de Ziggo-website een online contactformulier, dat je zo compleet mogelijk dient in te vullen. Je vindt dat formulier hier: https://www.ziggo.nl/klantenservice/contact/formulier. Naar aanleiding van je bericht neemt een medewerker van de klantenservice van Ziggo vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Social media

Voor wat betreft social media kom je Ziggo op Facebook en Twitter tegen. Via https://facebook.com/Ziggo/ krijg je toegang tot het Facebook-domein van het bedrijf. Hier vind je een mix van film- en tv-tips, aangevuld met leuke weetjes over tv, internet en telefoneren. Het Twitter-kanaal van Ziggo tref je hier aan: https://mobile.twitter.com/ziggowebcare. Naast allerlei bedrijfsupdates is dit laatstgenoemde kanaal ook de thuishaven van het webcareteam van het bedrijf. Je kunt hen 24 uur per dag en 7 dagen per week een privébericht sturen. Binnenkomende berichten worden door de medewerkers van dit team zo spoedig mogelijk beantwoord. Maak je geen gebruik van Twitter, dan kun je ook via Facebook een privébericht naar de Ziggo-webcare sturen. Naast haar aanwezigheid op de zojuist genoemde social media platforms, beschikt het bedrijf ook over een eigen online community. Hier kun je met andere Ziggo-klanten in contact komen en elkaars vragen over het bedrijf beantwoorden. De klantenservice kijkt op de achtergrond mee en grijpt in wanneer vragen compleet fout worden beantwoord. Je vindt de Ziggo-community hier: https://community.ziggo.nl/.

Retour

Sluit je bij Ziggo een leveringscontract voor tv, internet, telefonie of een combinatie daarvan af voor een bepaalde periode, dan is voortijdig opzeggen in principe niet mogelijk, tenzij je daar een hele goede reden voor hebt. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan een definitieve verhuizing naar het buitenland of wanneer de Ziggo-abonnee is overleden. Er is slechts één optie die iedereen kan benutten om voortijdig probleemloos het contract met dit bedrijf te annuleren. Deze optie wordt in de Wet Kopen op Afstand genoemd en bepaalt dat je alle online afgesloten abonnementen altijd binnen 14 dagen na het aangaan ervan kosteloos kunt herroepen. Let op! Deze regel geldt dus niet als je een abonnement in een fysieke Ziggo-winkel regelt.

Klacht

De medewerkers van Ziggo doen hun uiterste best om je een dienstverlening van topkwaliteit te kunnen leveren. Dat is echter geen keiharde garantie dat er nooit eens iets mis gaat binnen dit bedrijf. Ben je ontevreden over iets van Ziggo, dan kun je daar natuurlijk een klacht over indienen. In eerste instantie benader je daarvoor de medewerkers van de klantenservice. Zij zullen samen met je proberen om een tevredenstellende oplossing te bereiken. Lukt dat niet, dan kun je er aansluitend voor kiezen om je klacht aan een onafhankelijke geschillencommissie voor te leggen. Hoe dat werkt lees je hier: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/telecommunicatiediensten/.

Een klacht over een storing? Reageer hieronder of bekijk hier meer informatie over storingen bij Ziggo.

Chat

Ziggo heeft – net als bedrijfspartner Vodafone – een chatbot op haar website staan, die de naam TOBi heeft meegekregen. Je kunt het hele jaar door, dag en nacht, met TOBi chatten en hem allerlei dingen over Ziggo vragen. Op alle meest gestelde vragen kan de chatbot je binnen enkele seconden een pasklaar en duidelijk antwoord geven. Is je vraag te ingewikkeld voor TOBi en zijn er op het moment dat je aan het chatten bent medewerkers van de klantenservice van Ziggo aanwezig, dan word je automatisch naar een van hen doorgeschakeld voor verdere hulp. Je activeert chatbot TOBi door op de contactpagina van de klantenservice op de oranje button met de tekst ‘Chatgesprek starten’ te drukken. De rechtstreekse link naar die contactpagina is https://www.ziggo.nl/klantenservice/contact.

Plaats een reactie